משפחה וחברים יכולים לשים לב לשינוי בהתנהגות; חוסר רוגע והתנהגות נסערת או לחלופין חוסר מרץ ותגובתיות חלשה. במקרים בהם הדיכאון מופיע בגיל השלישי יש לעיתים תסמינים קוגניטיביים כגון שכחה,[ובולט מהן, איטיות בתגובות.[דיכאון קיים לעיתים קרובות במקביל למחלות הנפוצות אצל מבוגרים כמו אירוע מוחי, מחלות כלי דם אחרות, פרקינסון ועוד..
לדיכאון סיבות שונות, אשר אינן מובנות במלואן, ביניהן נטייה משפחתית תורשתית, משברים אישיים, גורמים חברתיים-כלכליים כגון עוני, שימוש בסמים, מבנה האישיות, חוסרים תזונתיים, תופעות לוואי של תרופות ועוד.
ברוב הקבוצות האתניות, שכיחות הדיכאון גדולה כפליים בקרב נשים מאשר בקרב גברים. נראה שבקרב יהודים השכיחות בגברים גבוהה יותר, עד כדי שוויון עם הנשים.
התפתחות דיכאון קשורה לא פעם בסיבות פסיכוסוציאליות כמו אירועי דחק או התעללות בילדות, אירועים טראומטיים חריפים או אובדן של אדם קרוב.
כיום קיים קושי לאבחן דיכאון בעזרת בדיקות פשוטות ויש צורך בראיון קליני פסיכיאטרי מקיף הכולל מידע ממשפחה וחברים ומבחנים פסיכודינמיים לצורך האבחון המדויק של סוג הדיכאון וחומרתו.
רוב האנשים חווים רגעים או תקופות קצרות של עצב בעיתות בדידות או מצב רוח ירוד. תחושות אלו הן נורמאליות בדרך כלל, ועשויות להיות תוצאה של אובדן, יום קשה או תקופה קשה. יחד עם זאת, כשתחושות העצב וחוסר היכולת להתמודד מציפות את האדם, עד כדי פגיעה ביכולתו לחיות חיים נורמאליים ופעילים, יתכן שמדובר בהפרעת דיכאון.
בהשוואה לגברים, נשים נוטות לפתח דיכאון בגילאים מוקדמים יותר, וחוות התקפי דיכאון הנמשכים זמן רב יותר וחוזרים על עצמם בתדירות גבוהה יותר.
לעיתים הן יסבלו מדפוסי דיכאון עונתי, כמו גם מתסמיני דיכאון שאינם טיפוסיים כגון כמיהה לפחמימות, תחושה כבדה בידיים וברגליים, ומצב רוח ירוד בערבים. בנוסף, יש נשים חוות הפרעות משותפות לדיכאון, כגון חרדה, הפרעות אכילה והפרעות אישות.
בהשוואה לנשים, גברים הסובלים מדיכאון נוטים יותר לחוות אנרגיה נמוכה, עצבנות וכעס. לעיתים עד כדי גרימת כאב לאחרים. במצב זה גברים נוטים יותר לחוות תסמיני בעיות שינה, אובדן העניין בעבודה או בתחביבים ושימוש בסמים.
הם עשויים לעבוד באופן מוגזם ולעסוק בהתנהגויות מסוכנות כשהם נאבקים עם דיכאון. הם נוטים ארבע פעמים יותר להתאבד בהשוואה לנשים הסובלות מדיכאון.אך למרות קשיים אלו, גברים נוטים הרבה פחות להיות מוכרים לטיפול בכל מצב נפשי, ובמיוחד בדיכאון.
כיום קיימות אפשריות טיפוליות מרובות.
אנחנו בחברת MEDICAL CARE מבצעים הערכה של חומרת הדיכאון ע"י מבחנים מתאימים ובהתאם לתוצאות מתאימים טיפול לכל מקרה.
הטיפול התרופתי של תרופות ממשפחת SSRI נחשב בטוח ויעיל ביותר. תרופות לדיכאון זולות באופן יחסי, הן נמצאות בסל הבריאות. הטיפול התרופתי מאשר חזרה לתפקוד יום יומי, שיפור תחושות המצב רוח באופן ניכר בדרך כלל ושיפור היחסים החברתיים. בנוסף, ניתן לומר כי הסטיגמה שהתלוותה בעבר לטיפול תרופתי שכזה, הולכת ומתפוגגת. על פי מחקרים שנעשו בתחום, נמצא כי כאשר הטיפול התרופתי מתקיים לצד טיפול פסיכולוגי, ישנה השפעה מכרעת על נפשו של האדם ותהיה ירידה ניכרת בתחושות הדיכאון שהרגיש.
בפגישת ההיכרות, הגריאטר יבצע הערכה רחבה בכל הקשור לסימפטומים של הדיכאון והשפעתם על החיים של הפונה ושל משפחתו. בסוף הפגישה הרופא יציע הטיפול התרופתי המתאים ביותר למצב המטופל. מאחר ולדיכאון יכולים להיות גורמים נוספים כמו קשיים פסיכולוגיים, קשיים משפחתיים, מחלות גופניות, ועוד, ההערכה של הגריאטר תכלול התייחסות לגורמים אלו.
לתיאם פגישה להערכה, אבחון וטיפול נשמח לתאם לכם פגישה עם הגריאטר שלנו צור קשר כאן שימוש נכון ובטוח בתרופות בגיל המבורגר, איזון תרופתי, ריבוי תרופות ואינטרקציות בין התרופות, תופעות ליוואי, שיקול רפואי נכון לגבי תועלת מול סיכונים בגיל המבוגר בעיקר.